Als er één vak is waar collega's mekaar vaak ontmoeten dan is het de restaurantwereld wel. Beroepsverenigingen brengen ons samen voor gesprekken over familiale gebeurtenissen, culinaire ervaringen en vakkundige tips. Als gepassioneerd vakman heb ik van bij het begin ingezien dat een beroepsvereniging op vele vlakken verrijkend kan zijn. Mijn actieve inbreng is er een gevolg van. Hier volgt een opsomming van verenigingen die me genegen zijn en waar ikzelf ook bij betrokken ben.
Jeunes Restaurateurs d'Europe
De top restaurants van morgen, maar reeds vandaag waard om te worden ontdekt. De vereniging JRE heeft als doel jonge ambitieuze restauranthouders te helpen in hun streven topkwaliteit te evenaren. www.jre.net
Les Amis Saisonnier
De seizoenen zijn de basis voor goede ingrediënten. Een Ami Saisonnier streeft naar ernaar deze producten op hun best voor te schotelen op het juiste moment. www.saisonnier.net
Meesterkoks van België
België is in heel de wereld gereputeerd voor zijn gastronomie. De Meesterkoks van België verenigd deze vakmensen en komt op voor de ambassadeurs van het goede leven. De kennis overbrengen naar de volgende generatie koks of genieters is dan ook het hoofddoel van deze lekkere vereniging. www.meesterkoks.be
Ambiance club
Het maandblad ambiance brengt die restaurants samen die zij bestempelen als voorbeeld van kwaliteit en beroepsfierheid. De ambiance club komt ook duidelijk aanbod in het maandblad Ambiance. www.ambiance.be