Schoolstages

1979

Restaurant "Trooipeird" Bellegem. (België)

1979

"Chateau du Saulchoir" Celles-lez-Tournai. (België)

1980

"Hotel du Commerce" Beaufort. (Groot Hertogdom Luxemburg)

1980

Restaurant "Tijl" Leuven. (België)

1980 : 1981

Restaurant "La Villa Lorraine" Brussel. (België)


Professionele stages

1985

Restaurant "Le Moulin de Mougins - Roger Vergé" Mougins. (Frankrijk)

1986

Restaurant "Dominique Le Stanc" Monte Carlo. (Monaco)

1987

Promotie Belgische keuken voor Restaurant "La Villa Lorraine" in de Hilton Bangkok. (Thailand)

1988

Promotie Belgische keuken voor Restaurant "La Villa Lorraine" in de Hilton Perth. (Australië)

1988 Restaurant " L'Espérance - Marc Menneau " St. Pere s/ Vezelay. (Frankrijk)
1994 Restaurant "Tivoli - Walter Bianconi" in Cortina d'Ampezzo (Italië)

Werk ervaringen
1981 : 1982

Kok in het visrestaurant "L'Ecailler du Palais Royal " Brussel. (België)

1982 : 1983

Militaire Dienst : Restaurant "Astoria" Keulen - Weiden. (Duitsland)

1983 : 1986

Kok in het Restaurant " La Villa Lorraine " Brussel. (België)

1986 : 1989

Onder-Chef Restaurant " La Villa Lorraine ". (België)

Juni 1989

Opening eigen Restaurant " Sire Pynnock " te Leuven. (België) Eigenaar - Kok.


Diploma's & trofeeën

1981

Hotelschool COOVI - PIVIT Brussel: Diploma A2

1981

Prijs "Meest belovende leerling" 1981 - einde studies Coovi - Pivit

1981

1ste Laureaat "Meester in de goede keuken" wedstrijd voor jonge Belgische koks tot 19 jaar.

1985

Diploma leraar Hotelschool met "onderscheiding".

1986

Diploma School van Mougins, Restaurant "Le Moulin de Mougins - Roger Vergé". (Frankrijk)

1986

"Maître Sommelier" du Vin de France

1992

Kok van de Maand - GAULT MILLAU Benelux

1993

Jong Talent in Vlaanderen "Zilveren Delta"

1993

Le Bottin Gourmand: Sire Pynnock - 2 sterren

1994

Ambassadeur du Jurade de St.Emilion

1995

Ere-Diploma Regio Leuven, Hageland et Haspengouw (1ste Laureaat) "Zelfstandige Ondernemer van het Jaar 1995"

1995

Ere-Diploma Nationaal (Finalist) "Zelfstandige Ondernemer van het Jaar 1995"

1995

Laureaat Groot Référendum van de Gastronomie - Provincie Brabant (Weekend-Knack)

1997

Maître de Foie Gras - L'Academie des Amoureux du foie gras (Parijs - Frankrijk)

1997

"L'Espoir de l'année" Regio Vlaanderen - Guide Gault Millau

1998

1ste Ster Michelin

1998

Ridder van de Vlaamse Confrerie van de Gastronomie

1998

Erkenning "Club des 22".

1998

Erkenning door de "Club des Gastronom"

1998

AWARD 98' Eurodiph te Lyon - Frankrijk : Bijdrage aan de toekomst van de Europese gastronomie

1999

Erkenning van de vereniging voor Gastronomie en Cultuur.

2001

"Dourthe Award of the Year 2001": 1ste prijs voor de mooiste en de meest originele wijnkaart

2002

"Wine Ambassador of the Year 2002" - Voor de uitzonderlijke promotie van nieuwe wereldwijnen.


Uitzonderlijke activiteiten

1990

Stichter - Voorzitter van de vereniging "De Nieuwe Generatie - Jonge Restaurateurs van België"

1990

Medewerking aan Kookboek "Chefs van Morgen" van Jan Maesen

1991

Cerulus Agenda "The New Generation" - 1ste week van januari

1992

Friday Night, Gourmet Night "Spéciale - JRB" - Casino Knokke

1992

Gastchef voor de Olympische Spelen van Barcelona (Spanje) op de Cruise The Exclusive Voyages - Star Flyer " voor de promotie van de Belgische Gastronomie en de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

1992

Organisator van het oprichting Congres van de Jeunes Restaurateurs d'Europe te Brussel.

1992

Internationaal Vice-Voorzitter van de vereniging "Jeunes Restaurateurs d'Europe".

1993

Kookboek "De Nieuwe Generatie", Uitgegeven door Stichting Kunstboek en de Jeunes Restaurateurs d'Europe - België

1993

Medewerking aan het Kookboek "De Cirkel van de Smaak" , van Jan Maesen - Uitgeverij Coda

1993

Jeunes Restaurateurs d'Europe: Award Horeca Expo Gent "Vereniging van het jaar"

1994

Gastchef op het "Sluiting diner - SAPERI SAPORI" in Argenta (ITALIË) Salon van de wereldgastronomie.

1995

Jeunes Restaurateurs d'Europe: Award "Gouden Horeca van de Innovatie 1995"

1995

"MondFol" Eigen Kookprogramma, reeks van 13 afleveringen, voor de Belgische Televisiezender VRT - TV1

1995

Kookdemonstratie "Spéciale JRE" in Parijs voor het Salon EQUIP'OTEL

1996

Wijnrubriek in UIT- Magazine van VTB-VAB : "Culinaire tocht rond de wijnwereld met Frank Fol". (10 nummers)

1996

Internationaal Voorzitter voor de vereniging "Jeunes Restaurateurs d'Europe"

1996

"MondFol" Eigen Kookprogramma, 2de reeks van 13 afleveringen, voor de Belgische Televisie zender VRT - TV1

1996

Lid van de Culinaire adviesraad van Saisonnier.

1997

Kookboekje "Groenten, ik hou van jullie ! - Frank FOL" uit de collectie "Jeunes Restaurateurs d'Europe"

1997

Les amis Saisonnier - De vrienden van de seizoenskeuken.

1997

Vice-Voorzitter van de Patroonsfederatie der beroepsrestaurateurs in België (PFBR)

1998

Nieuw mandaat voor 2 jaar: internationaal Voorzitter voor de vereniging "Jeunes Restaurateurs D'Europe".

1998

Verantwoordelijke voor de creatie en opvolging van de Internationale Gids 2000 van de "Jeunes Restaurateurs d'Europe".

1998

Gastchef in Foligno (Umbrië - Italië) voor het jaarlijks gastronomisch feest

1998

Medewerking aan het Kookboek "Meesterkoks koken vegetarisch" Uitgeverij Stichting Kunstboek.

1998

Medewerking aan het Kookboek "Chef's Privé" Standaart Uitgeverij.

1999

Radiorubriek elke vrijdagmorgen in het programma "De Zuidkant" op Radio 1 - VRT van januari tot en met juni 1991.
- Truffel, Olijfolie en Linzen : Umbrië (Italië)
- Bocuse d'Or, Charcuterie en groenten en fruitmarkten : Lyon (Frankrijk)
- Steur, Kaviaar en Perzische keuken : Teheran & Kaspische Zee (Iran)
- Skrei, Noorse keuken, Zalm : Noorwegen
- Spanje culinair, rijst, hammen, tapas : Madrid (Spanje)
- Oostendse Oesters, Speciale kruidendrankjes en azijnen (Vlaanderen) 

1999

Lid van het Coach-team van de Belgische kandidaat Ferdy Debecker voor de Bocuse D'Or 1999 in Lyon.

1999

Gastchef in het Egmontpaleis tijdens de "Week van de Diplomatie": Thema "De Belgische keuken in dienst van de diplomatie"

1999

Medewerking aan het kookboek "Het Gouden Boek" ter ere van 70 jaar Solo in de keuken

1999

Kookboek "De Groenten van Fol" Lannoo Uitgeverij 48 recepten waar groenten centraal staan en 40 culinaire technieken voor groenten.

1999

Medewerking aan Kookboek "Puur Smaak" Lannoo Uitgeverij 4 Internationale chefs : Emmanuel Mertens (Nederland) Hans-Stefan Steinhueur (Duitsland) Darren Simpson (Engeland) Frank Fol (België)

1999

Medewerking aan Weekend Knack Kookboek "De nieuwste recepten van grote chefs"

2000

Medewerking aan kookboek "Vennotenkookboek Cera Holding", streekgerechten en producten in België.

2000

Medewerking maandelijkse rubriek "de gezonde keuken" in Ambiance.

2000

Coach team "Vlaanderen" voor de internationale wedstrijd "3de Regional Flavours of Europe Cup" (Winnaar Vlaanderen "Meest smaakvolle regio van Europa 2000-2002")

2001

"Meester-kok van België" met als peters Pierre Wynants en Peter Goossens

2001

Medewerking aan kookboek "Aan tafel bij de grootste Chefs van België" uitgeverij La Renaissance du Livre

2001

Medewerking aan kookboek "Brieven van chef's"

2001

Lid van Prosper Montagné: Chevalier de L'Ordre de Saint Fortunat.

2001

Opgenomen als Meester in de "Ordre International des Anysetiers" - Commanderie du Duché de Brabant et du Comté de Flandre.

2001

Belgisch Voorzitterschap EU - Europese Raad van Laken: Onder leiding van en met Pierre Wijnants van Restaurant "Comme chez Soi". Euro-diner van 14 december 2001 in het Koninklijk Paleis.

2002

Groenten en wijn: een harmonie tussen wijnen en de nieuwe Belgische keuken. Kompleet kook- en wijnboek met Guido Francque, foto's Tony Leduc, tekst Toni de Coninck. (oktober 2002)


Vervolmaking cursussen

1997

Groeien in de 21ste eeuw voor KMO'S : Innoverend ondernemen (VEV & Kamer van Koophandel)

1997

Succesvol overtuigen in de jaren '90 : De kracht van het overtuigen (Baatout Training Center)

1998

Conferencie Eurodiph - Lyon : "From Cassoulet to Hamburger" - Prof. Paul ARIES & "What type of Hotel training for the 21st Century ?"

2002

Een modern loonbeleid - Kamer voor Handel & Nijverheid / Acerta (mei 2002).


Jureringen

1994

Ambiance "Wildkok van het jaar" St Hubertus prijs te St.Hubert.

1995

VBK "Vlaamse kok van het jaar" te Brugge.

1998

Feeling "Gulden Sporen van de Gastronomie" te Antwerpen.

1998

Nationale selectie Bocuse d'Or 1999 te Brussel.

2000

Internationale Grote prijs Saisonnier te Groningen.

2000

Nationale selectie Bocuse d'Or 2001 te Brussel.

2000

Voorzitter jury internationale wedstrijd "3de Regional Flavours of Europe Cup" te Hasselt, Herk-de-Stad, Maastricht en Venlo.

2000

Finale Benelux "Prix Taittinger" te Tilburg.

2000

Finale "Vis van het jaar" VLAM

2001

Internationale Grote prijs Saisonnier te Groningen.

2001

Feelingprijs voor de Vlaamse Gastronomie te Gent

2002

Nationale selectie Bocuse d'Or 2003 te Brussel

2002

Internationale Grote prijs Saisonnier te Groningen - Zuidlaren


Home | De kok | Media | Clubs | Ontdekkingen | Politicus? | Kookboeken | Recepten

copyright 2001 Frank Fol. Ontwerp tekeningen door Gudrun Denolf.