![]() |
![]() |
Schoolstages |
|
![]() |
Professionele stages |
|
1985 |
Restaurant "Le Moulin de Mougins - Roger Vergé" Mougins. (Frankrijk) |
1986 |
Restaurant "Dominique Le Stanc" Monte Carlo. (Monaco) |
1987 |
Promotie Belgische keuken voor Restaurant "La Villa Lorraine" in de Hilton Bangkok. (Thailand) |
1988 |
Promotie Belgische keuken voor Restaurant "La Villa Lorraine" in de Hilton Perth. (Australië) |
1988 | Restaurant " L'Espérance - Marc Menneau " St. Pere s/ Vezelay. (Frankrijk) |
1994 | Restaurant "Tivoli - Walter Bianconi" in Cortina d'Ampezzo (Italië) |
Werk ervaringen |
|
1981 : 1982 | Kok in het visrestaurant "L'Ecailler du Palais Royal " Brussel. (België) |
1982 : 1983 | Militaire Dienst : Restaurant "Astoria" Keulen - Weiden. (Duitsland) |
1983 : 1986 |
Kok in het Restaurant " La Villa Lorraine " Brussel. (België) |
1986 : 1989 |
Onder-Chef Restaurant " La Villa Lorraine ". (België) |
Juni 1989 |
Opening eigen Restaurant " Sire Pynnock " te Leuven. (België) Eigenaar - Kok. |
Diploma's & trofeeën |
|
1981 |
Hotelschool COOVI - PIVIT Brussel: Diploma A2 |
1981 |
Prijs "Meest belovende leerling" 1981 - einde studies Coovi - Pivit |
1981 |
1ste Laureaat "Meester in de goede keuken" wedstrijd voor jonge Belgische koks tot 19 jaar. |
1985 |
Diploma leraar Hotelschool met "onderscheiding". |
1986 |
Diploma School van Mougins, Restaurant "Le Moulin de Mougins - Roger Vergé". (Frankrijk) |
1986 |
"Maître Sommelier" du Vin de France |
1992 |
Kok van de Maand - GAULT MILLAU Benelux |
1993 |
Jong Talent in Vlaanderen "Zilveren Delta" |
1993 |
Le Bottin Gourmand: Sire Pynnock - 2 sterren |
1994 |
Ambassadeur du Jurade de St.Emilion |
1995 |
Ere-Diploma Regio Leuven, Hageland et Haspengouw (1ste Laureaat) "Zelfstandige Ondernemer van het Jaar 1995" |
1995 |
Ere-Diploma Nationaal (Finalist) "Zelfstandige Ondernemer van het Jaar 1995" |
1995 |
Laureaat Groot Référendum van de Gastronomie - Provincie Brabant (Weekend-Knack) |
1997 |
Maître de Foie Gras - L'Academie des Amoureux du foie gras (Parijs - Frankrijk) |
1997 |
"L'Espoir de l'année" Regio Vlaanderen - Guide Gault Millau |
1998 |
1ste Ster Michelin |
1998 |
Ridder van de Vlaamse Confrerie van de Gastronomie |
1998 |
Erkenning "Club des 22". |
1998 |
Erkenning door de "Club des Gastronom" |
1998 |
AWARD 98' Eurodiph te Lyon - Frankrijk : Bijdrage aan de toekomst van de Europese gastronomie |
1999 |
Erkenning van de vereniging voor Gastronomie en Cultuur. |
2001 |
"Dourthe Award of the Year 2001": 1ste prijs voor de mooiste en de meest originele wijnkaart |
2002 |
"Wine Ambassador of the Year 2002" - Voor de uitzonderlijke promotie van nieuwe wereldwijnen. |
Uitzonderlijke activiteiten |
|
1990 |
Stichter - Voorzitter van de vereniging "De Nieuwe Generatie - Jonge Restaurateurs van België" |
1990 |
Medewerking aan Kookboek "Chefs van Morgen" van Jan Maesen |
1991 |
Cerulus Agenda "The New Generation" - 1ste week van januari |
1992 |
Friday Night, Gourmet Night "Spéciale - JRB" - Casino Knokke |
1992 |
Gastchef voor de Olympische Spelen van Barcelona (Spanje) op de Cruise The Exclusive Voyages - Star Flyer " voor de promotie van de Belgische Gastronomie en de Jeunes Restaurateurs d'Europe. |
1992 |
Organisator van het oprichting Congres van de Jeunes Restaurateurs d'Europe te Brussel. |
1992 |
Internationaal Vice-Voorzitter van de vereniging "Jeunes Restaurateurs d'Europe". |
1993 |
Kookboek "De Nieuwe Generatie", Uitgegeven door Stichting Kunstboek en de Jeunes Restaurateurs d'Europe - België |
1993 |
Medewerking aan het Kookboek "De Cirkel van de Smaak" , van Jan Maesen - Uitgeverij Coda |
1993 |
Jeunes Restaurateurs d'Europe: Award Horeca Expo Gent "Vereniging van het jaar" |
1994 |
Gastchef op het "Sluiting diner - SAPERI SAPORI" in Argenta (ITALIË) Salon van de wereldgastronomie. |
1995 |
Jeunes Restaurateurs d'Europe: Award "Gouden Horeca van de Innovatie 1995" |
1995 |
"MondFol" Eigen Kookprogramma, reeks van 13 afleveringen, voor de Belgische Televisiezender VRT - TV1 |
1995 |
Kookdemonstratie "Spéciale JRE" in Parijs voor het Salon EQUIP'OTEL |
1996 |
Wijnrubriek in UIT- Magazine van VTB-VAB : "Culinaire tocht rond de wijnwereld met Frank Fol". (10 nummers) |
1996 |
Internationaal Voorzitter voor de vereniging "Jeunes Restaurateurs d'Europe" |
1996 |
"MondFol" Eigen Kookprogramma, 2de reeks van 13 afleveringen, voor de Belgische Televisie zender VRT - TV1 |
1996 |
Lid van de Culinaire adviesraad van Saisonnier. |
1997 |
Kookboekje "Groenten, ik hou van jullie ! - Frank FOL" uit de collectie "Jeunes Restaurateurs d'Europe" |
1997 |
Les amis Saisonnier - De vrienden van de seizoenskeuken. |
1997 |
Vice-Voorzitter van de Patroonsfederatie der beroepsrestaurateurs in België (PFBR) |
1998 |
Nieuw mandaat voor 2 jaar: internationaal Voorzitter voor de vereniging "Jeunes Restaurateurs D'Europe". |
1998 |
Verantwoordelijke voor de creatie en opvolging van de Internationale Gids 2000 van de "Jeunes Restaurateurs d'Europe". |
1998 |
Gastchef in Foligno (Umbrië - Italië) voor het jaarlijks gastronomisch feest |
1998 |
Medewerking aan het Kookboek "Meesterkoks koken vegetarisch" Uitgeverij Stichting Kunstboek. |
1998 |
Medewerking aan het Kookboek "Chef's Privé" Standaart Uitgeverij. |
1999 |
Radiorubriek elke vrijdagmorgen in het programma
"De Zuidkant" op Radio 1 - VRT van januari tot en met
juni 1991. |
1999 |
Lid van het Coach-team van de Belgische kandidaat Ferdy Debecker voor de Bocuse D'Or 1999 in Lyon. |
1999 |
Gastchef in het Egmontpaleis tijdens de "Week van de Diplomatie": Thema "De Belgische keuken in dienst van de diplomatie" |
1999 |
Medewerking aan het kookboek "Het Gouden Boek" ter ere van 70 jaar Solo in de keuken |
1999 |
Kookboek "De Groenten van Fol" Lannoo Uitgeverij 48 recepten waar groenten centraal staan en 40 culinaire technieken voor groenten. |
1999 |
Medewerking aan Kookboek "Puur Smaak" Lannoo Uitgeverij 4 Internationale chefs : Emmanuel Mertens (Nederland) Hans-Stefan Steinhueur (Duitsland) Darren Simpson (Engeland) Frank Fol (België) |
1999 |
Medewerking aan Weekend Knack Kookboek "De nieuwste recepten van grote chefs" |
2000 |
Medewerking aan kookboek "Vennotenkookboek Cera Holding", streekgerechten en producten in België. |
2000 |
Medewerking maandelijkse rubriek "de gezonde keuken" in Ambiance. |
2000 |
Coach team "Vlaanderen" voor de internationale wedstrijd "3de Regional Flavours of Europe Cup" (Winnaar Vlaanderen "Meest smaakvolle regio van Europa 2000-2002") |
2001 |
"Meester-kok van België" met als peters Pierre Wynants en Peter Goossens |
2001 |
Medewerking aan kookboek "Aan tafel bij de grootste Chefs van België" uitgeverij La Renaissance du Livre |
2001 |
Medewerking aan kookboek "Brieven van chef's" |
2001 |
Lid van Prosper Montagné: Chevalier de L'Ordre de Saint Fortunat. |
2001 |
Opgenomen als Meester in de "Ordre International des Anysetiers" - Commanderie du Duché de Brabant et du Comté de Flandre. |
2001 |
Belgisch Voorzitterschap EU - Europese Raad van Laken: Onder leiding van en met Pierre Wijnants van Restaurant "Comme chez Soi". Euro-diner van 14 december 2001 in het Koninklijk Paleis. |
2002 |
Groenten en wijn: een harmonie tussen wijnen en de nieuwe Belgische keuken. Kompleet kook- en wijnboek met Guido Francque, foto's Tony Leduc, tekst Toni de Coninck. (oktober 2002) |
Vervolmaking cursussen |
|
1997 |
Groeien in de 21ste eeuw voor KMO'S : Innoverend ondernemen (VEV & Kamer van Koophandel) |
1997 |
Succesvol overtuigen in de jaren '90 : De kracht van het overtuigen (Baatout Training Center) |
1998 |
Conferencie Eurodiph - Lyon : "From Cassoulet to Hamburger" - Prof. Paul ARIES & "What type of Hotel training for the 21st Century ?" |
2002 |
Een modern loonbeleid - Kamer voor Handel & Nijverheid / Acerta (mei 2002). |
Jureringen |
|
1994 |
Ambiance "Wildkok van het jaar" St Hubertus prijs te St.Hubert. |
1995 |
VBK "Vlaamse kok van het jaar" te Brugge. |
1998 |
Feeling "Gulden Sporen van de Gastronomie" te Antwerpen. |
1998 |
Nationale selectie Bocuse d'Or 1999 te Brussel. |
2000 |
Internationale Grote prijs Saisonnier te Groningen. |
2000 |
Nationale selectie Bocuse d'Or 2001 te Brussel. |
2000 |
Voorzitter jury internationale wedstrijd "3de Regional Flavours of Europe Cup" te Hasselt, Herk-de-Stad, Maastricht en Venlo. |
2000 |
Finale Benelux "Prix Taittinger" te Tilburg. |
2000 |
Finale "Vis van het jaar" VLAM |
2001 |
Internationale Grote prijs Saisonnier te Groningen. |
2001 |
Feelingprijs voor de Vlaamse Gastronomie te Gent |
2002 |
Nationale selectie Bocuse d'Or 2003 te Brussel |
2002 |
Internationale Grote prijs Saisonnier te Groningen - Zuidlaren |